Aliquam vitae augue mollis,

Sed consequat sem consequat, vulputate tortor vel, fermentum leo. Pellentesque vestibulum libero

Company

Explosief vervormen…

Stelt u zich een perfecte oplossing voor!

3D-Metal Forming daagt u uit om naar uw applicaties te kijken voor de verschillende branches en om uw fantasie te gebruiken. U zult zien dat 3D-Metal Forming u een groot diversiteit aan oplossingen kan bieden. 3D-Metal Forming gaat graag een duurzame relatie met u aan voor de ontwikkeling van degelijke oplossingen voor uw producten.

Het explosief vervormingsproces

Explosief vervormen is de vorming van plaatmateriaal door het gebruik van explosieven. Meestal gebeurt dit door het plaatsen van plaatmateriaal op een mal. Deze worden geplaatst in een bassin met water en door de druk die ontstaat door de explosieven die worden gedetoneerd, vormt het plaatmateriaal zich naar de mal in ongeveer 2 milliseconde.

Voordelen

Explosief vervormen biedt unieke oplossingen, want explosieven kunnen toegepast worden voor elke vorm, bijvoorbeeld dubbel gekromd, en massa. 3D-Metal Forming kent geen restricties in productgrootte, vorm, materiaal en dikte. Groottes gaan momenteel tot 10×2 meter en de dikte van 0.3 mm tot 150 mm RVS. Veel soorten aluminium, titanium, RVS en nikkel zijn met succes gevormd door explosievormen. Deze reeksen kennen geen beperkingen.

De vorm van het blanke materiaal kan geoptimaliseerd worden voor alle productvormen. De platen kunnen gedeukt of egaal zijn of een conische of cilindrische vorm hebben.

Een extreem voorbeeld is de door explosief gevormde mixer. Een plaat is gevouwen en gevormd door de explosieven in een gesegmenteerde mal. Het resultaat is een naadloos product, terwijl de conventionele methode is om het product de maken van meerdere op elkaar geperste platen.

Aan elkaar gelaste platen of gelaste buizen, zelfs wanneer de onderdelen in dikte verschillen, kunnen explosief vervormd worden. Goede resultaten zijn geboekt met staal (MIG en elektronisch lassen), RVS en nikkellegeringen (laser en TIG lassen) en aluminium (TIG and friction stir welding).

De middelen die nodig zijn voor explosief vervormen zijn relatief simpel. Er is bijvoorbeeld maar een halve mal is nodig. Dit brengt de kosten voor tooling aanzienlijk omlaag. Prototypes kunnen snel geleverd worden. De tooling is simpel en kan relatief snel gemaakt worden. De tooling hoeft niet geïnstalleerd te worden in een machine, waardoor productie relatief snel opgestart kan worden.